srijeda, 24. ožujka 2010.

Neke od najgorih nezdravih dijeta

Ove hirovite dijete nudi brz gubitak kilograma u veoma kratkom vremenskom periodu. Ona možda i funkcioniraju u prvom periodu, no dugoročno one postaju neučinkovite i mogu čak biti i opasne za vaše zdravlje. Poznato je da se tih par kilograma otopi veoma brzo, no čim se vratite klasičnom načinu prehrane, kile se vrate nazad, i to u još većem broju. Zaista ima čudnih dijeta, na primjer dijeta spavanja (The sleeping beuty diet) je dijeta u kojoj do besvijesti spavate, naravno, pod utjecajem sedativa i sredstava, a kile se tope same od sebe…ideš!

Dijeta sa tjesteninom i čokoladom
Samo ime govori da je riječ o naučnoj fantastici jer bi zaista bilo idealno kada bi se mogli daviti u namirnicama poput čokolade ili tjestenine. Stvar je malo drugačije – pijete vode koliko god želite. Zabranjeni su vam alkohol, šećer, kava, čaj, orašasti plodovi, gazirana pića te sva junk hrana osim kokica, pržene hrane, mliječnih proizvoda, soli i mesa. Tjesteninu jedete i za ručak i za večeru, a kao nagradu se svake večeri počastite malim komadićem čokolade.

Dijeta sa pilećom juhom
Iako je pileća juha obrok koji se preporučuje bolesnicima i rekonvalescentima, u ovoj opciji nije baš preporučljiva jer vam se prehrana svodi na doručak i litre pileće juhe koje jedete umjesto normalnih obroka, još ako za doručak konzumirate pahuljice , onda je jasno da ovo neće funkcionirati na duge pruge jer će se pojaviti veliki disbalans u pravilnom izboru i raznovrsnosti namirnica.

Dijeta spiljskog pračovjeka
Kopirate sve ono što je jeo spiljski čovjek. Prijesna hrana, nemasno,mršavo meso, riba, korijenje, voće i sjemenke, ali bez mahunarki, mliječnih proizvoda, soli i masnoća. Znače, sve ono što je pračovjek uspio uloviti i pripremiti, nažalost, zaboravlja se činjenica o tome kolika je bila prosječna životna dob pračovjeka (dobro, nije onda bilo medicinske zaštite,ali…)

12-dnevna grejpfrutova dijeta
Predobro da bi bilo istinito – jedete sve, i sve dok se ne najedete do kraja, možete čak i povećati svoje porcije, možete bez straha pržiti hranu na maslacu, smijete čak i tamaniti slanine do mile volje, ali…ali uz svaki obrok morate popiti čašu soka od grejpfruta, te uz to morate i popiti i osam čaša obične vode tijekom dana. Izgubit ćete 25 kilograma u 2 i pol mjeseca…da i onda je došao svizac i zamotao čokoladu…

Magnetska dijeta
Ova dijeta se temelji na hrani koja privlači zdravlje odnosno bolest u vaš organizam. Namirnice koje su „zagađene“ poput rafiniranog šećera, bijelog brašna ili hrane bogate kolesterolom privlače bolesti. Hrana kao što su cjelovite žitarice, povrće, mršavo meso, te hrana bogata antioksidantima privlači zdravlje. Preporučuje se meditacija i reprogramiranje načina razmišljanja prema zdravijim navikama. New age naziv i reklama za normalne navike zdrave prehrane.

Dijeta prema krvnoj grupi
Svojevremeno jedna od najpopularnijih dijeta, no kasnije se ispostavilo da se ne može jednoj krvnoj grupi uskratiti čitava skupina namirnica, niti ih se može izbaciti. Jedina stvar što na kraju ostaje je loš i nezdrav način prehrane.

Trakavica dijeta
I sam pogled na ovaj naziv me tjera na povraćanje. U dvadesetim godinama prošlog stoljeća ovo je bio veoma popularan način mršavljena. Pojeli ste tablete sa jajašcima goveđe trakavice i nakon što su one napravile svoje, popili ste lijek koji ih je ubio. Pomisao na parazita u tijelu je toliko degutantna da je svaka daljnja rasprava suvišna…

Dobar tek!

Nema komentara: