utorak, 7. srpnja 2009.

"ACIJA" Party

U neizvjesnoj ekonomsko-političko-recesijskoj situaciji desilo se to da se jedna nepozvana deflacija usudila prestići galopirajuću inflaciju, pa tako imam prvi slučaj pojave iste, prvo navedene dame (sumnjivog morala), na području Euro zone.

Lijepu našu, koju i ovako i onako tresu skandali, premijeri daju ostavke, neki pozdravljaju Zabino dizanje kamata, drugi zovu MMF, a treći predviđaju nova zaduženja države radi refinanciranja ovogodišnjeg manjka, bi mogla između ostalog posjetiti i gore navedena dama sumnjivog morala.


Zašto sumnjivog? U prvi mah, kad cijene stanu, pa se odluče polako spuštati dolje, mi ćemo kao hipnotizirani krenuti u mahniti shopping, ali nakon nekoliko sekundi će nam se u glavi upaliti lampica koja će svjetlucati magnetične poruke…pričekaj još malo, pa će za iste pare biti više muzike…

Da li će Balkan zaplesati u nekom novom ritmu muzike za ples (prema bankrotu ili oporavku) ovisi o previše faktora da bi stali u ove skromne retke, no ono što je sigurno je to da će nam budućnost donijeti još mnoge inflacije, deflacije, ekoflacije.

Ali ja, kad bih mogla – uvijek bih odabrala defloraciju.


Nema komentara: