Mediteranska salata (za 4 osobe)
4 šalice mlade rikule
1 šalica cherry rajčica (prepolovljenih)
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¼ šalice limunovog soka
1 žlica vode
½ žličice suhog origana
Svježe mljeveni papar
Postupak: Rasporedite rikulu na četiri tanjura. Isperite i ocijedite grah, te ga stavite na pripremljenu podlogu od rikule. Ocijedite artičoke, rasijecite ih u četvorine (vertikalno), te ih, zajedno sa, isječenim na trake, pečenim paprikama stavite na grah i rikulu. Na kraju dodajte cherry rajčice.
Sve sastojke za preljev pomiješajte u maloj staklenci s poklopcem. Dobro protresite staklenku, te pospite po malo na svaki tanjur.
Lagana salata od cikle i naranče
2 naranče
1 žlica vinskog octa
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Izrezati kuhanu ciklu na tanke šnite, te je staviti u zdjelu srednje veličine. Očistiti naranče, razdijeliti ih, te svaki dio vertikalno prerezati na pola. Pomiješati ih sa ciklom. Izmiješati vinski ocat i maslinovo ulje, te začiniti salatu. Ohladiti prije posluživanja.
Desert od prženih nektarina
4 nektarine – prepoloviti i odstraniti koštice
8 žličica aceta balsamica
8 žličica smeđeg šećera
½ šalice nemasnog kiselog (a može i slatkog) vrhnja
¼ šalice smeđeg šećera
Svježe maline ili kupine za ukras
Zagrijati roštilj, te poslagati polovice nektarina (sa presječenom stranom okrenutom prema gore). Na svaku polovicu izliti žličicu aceta balsamica i posuti sa žličicom smeđeg šećera. Dok pečete nektarine (od 6 do 8 minuta) istucite vrhnje i smeđi šećer. Poslužie pečene nektarine sa pripremljenim vrhnjem, te ukrasite svaku polovicu sa malinama ili kupinama.
1 komentar:
čini se fino
Objavi komentar